Olajcsere

Cégünk a XI. kerület Hunyadi János úton kifelé a Savoya Park irányába haladva a jobb oldalon fekszik, mindjárt az Építész utcai kereszteződés után kb. 100 méterre.

Térkép

1117 Budapest, Hunyadi J. u. 9

Nyitvatartás

H-V : 8:00 - 17:00
Foglaljon időpontot:
Hívjon minket bátran!

Olajcsere fajtái

Motorolaj csere

A motorolaj csere esszenciális eleme a jármű karbantartásának, melynek célja, hogy a motor zavartalanul és hatékonyan működjön minden körülmények között. A megfelelő motorolaj nem csak a motor alkatrészeinek kenését biztosítja, hanem védelmet nyújt a magas hőmérsékletekkel, kopással és lerakódásokkal szemben is. Profi csapatunk minden olajcserénél figyelembe veszi az autógyártó által ajánlott specifikációkat és a jármű aktuális állapotát, hogy a lehető legjobb olajat válassza ki Önnek.

Váltóolaj csere

A váltóolaj csere szolgáltatásunk alapvető fontosságú a járművek váltórendszerének megfelelő működéséhez és hosszú élettartamához. Legyen szó manuális vagy automata váltóról, a váltóolaj időben történő cseréje elengedhetetlen a sima váltások és az erőátviteli rendszer optimális teljesítményének biztosításához. Szakértő műhelyünkben különös figyelmet fordítunk arra, hogy minden járműtípushoz a legmegfelelőbb minőségű és specifikációknak megfelelő váltóolajat használjuk.

Fékolaj csere

A fékolaj, amely létfontosságú szerepet játszik a féknyomás átvitelében a fékpedáltól a féktárcsákig, idővel elveszítheti tulajdonságait és nedvességet vonzhat, ami csökkenti a fékrendszer hatékonyságát és növeli a baleseti kockázatot. Szolgáltatásunk során szakértőink különös figyelemmel választják ki és cserélik le a fékolajat, figyelembe véve járműve specifikus követelményeit, hogy optimalizálják a fékrendszer teljesítményét és biztonságát.

Automata és manuális váltó olajcsere közötti különbségek

 
Az automata és manuális váltók olajcseréje közötti különbségek alapvetően a két váltótípus működési mechanizmusából adódnak, amelyek eltérő igényeket támasztanak az olajjal szemben.

Az automata váltók esetében az olaj nem csak kenésért felel, hanem fontos szerepet játszik a hidraulikus nyomás továbbításában is, ami lehetővé teszi a sebességváltásokat. Emiatt az automata váltó olaja bonyolultabb összetevőket tartalmazhat, hogy megfeleljen ezeknek a speciális követelményeknek, és általában érzékenyebb a minőségromlásra.

Ezzel szemben a manuális váltó olajának elsődleges feladata a fogaskerekek és tengelyek kenése, valamint kopás elleni védelem biztosítása, ami általában kevésbé komplex keveréket igényel.

A két váltótípus olajcsere-intervalluma is eltérő lehet, mivel az automata váltók finomabb működési paraméterei miatt gyakoribb cserét igényelhetnek. Ezért a váltóolaj cserekor szakértőink gondosan megvizsgálják a jármű specifikációit és működési körülményeit, hogy a legmegfelelőbb olajat válasszák ki és biztosítsák a váltó optimális teljesítményét és hosszú élettartamát.

Mikor kell olajat cserélni

Az olajcsere javasolt időintervalluma kritikus fontosságú a járművek megfelelő karbantartásához és hosszú távú teljesítményéhez. A gyártók általában meghatározzák az optimális olajcsere periódusokat, figyelembe véve a jármű típusát, használatának intenzitását és az alkalmazott olaj típusát.

Általános szabályként a hagyományos motorolajok esetében 5,000 és 7,500 kilométer közötti, míg a szintetikus olajoknál 10,000 és 15,000 kilométer közötti cserét javasolnak. Fontos megjegyezni, hogy az intenzív használat – mint például gyakori rövid távú utak, nehéz terhelés vagy extrém időjárási körülmények – csökkentheti ezeket az intervallumokat. A rendszeres olajcsere nem csak a motor élettartamának meghosszabbítása miatt elengedhetetlen, hanem a hatékonyság fenntartása és a károsanyag-kibocsátás minimalizálása érdekében is.

Az olajcsere lépései

01

Emelés

Első lépésként a járművet biztonságosan megemeljük, hogy hozzáférjünk az olajteknőhöz.
02

Leeresztés

Ezt követően eltávolítjuk az olajleeresztő dugót, hogy a használt motorolajat egy gyűjtőedénybe engedjük.
03

Olajszűrő csere

A következő lépés a használt olajszűrő eltávolítása és cseréje.
04

Olaj feltöltés

A szűrőcsere után betöltjük a tiszta olajat és ellenőrizzük a szintet.
Foglaljon időpontot:
Hívjon minket bátran!

Kapcsolat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!