Diagnosztika
Cégünk a XI. kerület Hunyadi János úton kifelé a Savoya Park irányába haladva a jobb oldalon fekszik, mindjárt az Építész utcai kereszteződés után kb. 100 méterre.

Térkép

1117 Budapest, Hunyadi J. u. 9

Nyitvatartás

H-V : 8:00 - 17:00
Foglaljon időpontot diagnosztikára
Hívjon minket bátran!

Autó diagnosztika


Az autódiagnosztika egy kritikus szolgáltatás, amely lehetővé teszi a járművek állapotának pontos értékelését és a lehetséges hibák azonosítását még a komolyabb problémák megjelenése előtt.
 
Modern eszközökkel és szakképzett kollégáinkkal képesek vagyunk gyorsan és hatékonyan feltárni a motor, az elektronikus rendszerek és egyéb alkatrészek esetleges rendellenességeit.

Ez a folyamat nemcsak hogy segít megelőzni a váratlan leállásokat és drága javításokat, hanem növeli a biztonságot is azáltal, hogy garantálja az autó minden rendszerének optimális működését.

Szolgáltatásunk során elkötelezettek vagyunk amellett, hogy ügyfeleink teljes körű tájékoztatást kapjanak az autójuk aktuális állapotáról, lehetővé téve számukra, hogy informált döntéseket hozhassanak annak karbantartásával kapcsolatban.

Diagnosztika fajtái

Motor diagnosztika

A motor diagnosztika egy alapvető szolgáltatás, amely az autó szívének, a motor állapotának részletes vizsgálatát foglalja magában. Ez a folyamat általában computer segítségével történik, amelyek az autó fedélzeti diagnosztikai rendszeréhez (OBD-II) csatlakozva képesek kiolvasni a motorvezérlő egységben (ECU) tárolt hibakódokat.

Ezek a kódok segítenek azonosítani a hibás alkatrészeket, beleértve a rossz teljesítményért felelős szenzorokat, a befecskendező rendszer problémáit vagy a gyújtási hibákat.

Futómű diagnosztika

A futómű diagnosztika kulcsfontosságú az autózás kényelmének és biztonságának megőrzésében. Ez a folyamat a futómű elemeinek, így a rugóknak, kormányműnek, csuklóknak és egyéb kapcsolódó alkatrészeknek a vizsgálatát tartalmazza.

A diagnosztikai munka során a szakemberek a futómű kopását, sérüléseit és elhasználódását keresik, amelyek befolyásolhatják az autó úttartását és a gumiabroncsok egyenletes kopását.

Miért szükséges a diagnosztika?

A diagnosztika alapvető szerepet játszik az autófenntartásban, hiszen az időben elvégzett vizsgálatok elengedhetetlenek a jármű hosszú távú megbízhatóságának fenntartásához.

A diagnosztika lehetővé teszi a potenciális problémák korai azonosítását, még mielőtt azok súlyosbodnának vagy drága javításokhoz vezetnének. Ez időt és pénzt takaríthat meg a gépkocsitulajdonosoknak.

A rendszeres diagnosztikával az autó motorja optimális működési állapotban tarthatók, ami javítja a teljesítményt és csökkenti a fogyasztást.

Arról nem is beszélve, hogy segítségével azonosíthatók és javíthatók azok a problémák, amelyek közvetlenül befolyásolják a jármű biztonságát, és a motor teljesítményét.
 
Rólunk

Diagnosztika lépései

Adatgyűjtés és eredmények megerősítése

A szakember végrehajtja a szükséges motordiagnosztikai vizsgálatokat, mely során egy számítógépet vagy laptopot kapcsol az autó központi egységéhez. Ennek során olyan speciális csatlakozókat használ, amelyek az autómárkák és típusok szerint változhatnak.

Miután az interfészek összekapcsolása megtörtént, a motor funkcióit gyári szoftverek segítségével teszteli, hibafeltárás esetén a program hibakód formájában jelzi a problémákat. Ezeket a kódokat a szerelő a gyártói útmutatások alapján értelmezi.

Az adatgyűjtést követően a kapott hibakódok alapján további tesztek történnek az érintett alrendszereken, amelyek megerősítik a motordiagnosztika által felfedett problémákat.

Bizonyos esetekben, a teszteredmények megerősítése után további célzott autódiagnosztikai tesztek futtatására kerül sor a hibás alrendszerekre, bár ez nem minden helyzetben szükséges.

Javítás és ellenőrzés

Az eredmények birtokában a szakemberek hozzálátnak a szükséges munkálatok elvégzéséhez. Ez az eljárás jelentős időbefektetést igényelhet, és előfordulhat, hogy alkatrészeket is be kell szerezni, ezért előfordul, hogy a javítást csak másnap folytatják.

A javítások befejeztével a szakemberek újra lefuttatják az autódiagnosztikai teszteket annak ellenőrzése érdekében, hogy a munka megfelelően lett-e elvégezve.

Amennyiben a probléma megoldódott, a folyamat lezárul. Ha a probléma továbbra is fennáll, a jármű szervizelése folytatódik.
Foglaljon időpontot:
Hívjon minket bátran!

Kapcsolat


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!